If less is more, more is more, more is less, more or less!
Du velger kanskje å spurte en kort stund på mølla, eller å ta så mange repetisjoner du klarer på kortest mulig tid. Eller et allerede bestemt antall repetisjoner så lenge det tar å gjennomføre.
Sirkeltrening er ofte lagt opp til å være x antall sekunder på en øvelse, x antall sekunder pause før ny runde på samme eller ny øvelse. Det kan være 3-4 øvelser eller det kan være 10 øvelser. Med ferre og kortere pauser kan økten oppleves som mer effektiv, uten at den nødvendigvis er det. Faren er at kropp og muskler (energi i muskel) ikke rekker å hente seg inn igjen. Du opplever å være mer "pumpa", raskere pust og mer sliten, men effekten er ikke dermed sagt bedre.
Og det fører oss over på neste fundering. For effekt bør i såfall måles i hensikten med treningen. Om hensikten er å føle seg rå, sliten, svett og at du har tatt den helt ut, så vil det være en god strategi. Om målet er god teknikk, maks utbytte i forhold til volum og styrke, så er pausene helt nødvendige.
Du kan legge opp sirkeltrening slik at ulike muskelgrupper jobber etter hverandre, og opprettholde korte pauser. Da vil eksempelvis beina hvile når armene jobber.
I utholdenhetstrening er intervaller mye brukt. Noen velger å løpe på alt de kan (eller annet som får opp pulsen). Men tiden du har kapasitet til å ligge på "alt du kan" tempo er så begrenset, at om utholdenhet er målet, er det mer effektivt å løpe på lavere intensitet over lengre tid.